• English
  • Nederlands
Bedrijfsgeschiedenis

Bedrijfsgeschiedenis

Rotterdam Rigging is dé dienstverlener in complexe hijs- en montagewerkzaamheden voor de industrie-, scheepvaart-, telecom- en de event- en entertainmentsector. In die hoedanigheid tackelen wij technische problemen met creatieve, doordachte en bovenal veilige hijs- en montageoplossingen. Probleemoplossers pur sang, zou je kunnen zeggen. Maar hoe zijn wij hier gekomen? Welke wegen bewandelden wij en wat zijn de bouwstenen van het fundament waar onze reputatie op leunt? De antwoorden op deze vragen liggen verborgen in bijna veertig jaar ervaring in werk op hoog niveau. Letterlijk én figuurlijk, welteverstaan.

‘Rigging is een van origine Engelse term die terugvoert naar het touw- en kettingwerk waarmee zeelieden van weleer zeilen aan de masten van hun schepen bevestigden. Vandaag de dag kent rigging vele doeleinden, zoals het toepassen van hijs- en montage technieken binnen de industrie-, bouw-, telecom-, en event- en entertainmentsector.’ 

Het eerste hoofdstuk van ons boek brengt de lezer terug naar 1984, het jaar waarin een medewerker van de Kamer van Koophandel Rotterdam Rigging bijschreef in het handelsregister. Werkend in een spanningsveld tussen de tegenpolen ‘veiligheid boven alles’ en ‘the show must go on’ verdienden wij onze sporen met aanbrengen van geluids-, en lichtinstallaties in muziektempels in binnen- en buitenland. En met succes. De hijs- en draagconstructies van Rotterdam Rigging droegen de licht- en geluidsinstallaties die wereldberoemde artiesten als U2, Madonna en David Bowie in de spotlights zetten tijdens onvergetelijke concerten in Ahoy, de Amsterdam Arena en De Kuip. Onze kunde wierp zijn vruchten af. Rotterdam Rigging groeide dan ook snel uit tot een toonaangevende speler binnen deze branche en is dat vandaag de dag nog steeds.

‘De Industrial Rope Access Trade Association (IRATA) is een wereldwijd bekende beroepsvereniging gericht op veilig werken op hoogte d.m.v. industriële touwtechnieken, beter bekend als Rope Access.’

Na de eeuwwisseling, sloegen wij onze vleugels uit naar andere sectoren, te beginnen met de industrie, scheepvaart en bouwsector; drie sectoren waar onze creatieve benadering van complexe, technische vraagstukken bij uitstek van pas komt. Denk hierbij aan het ontwerpen en bevestigen van draagconstructies ten behoeve renovatie- en schilderwerkzaamheden, het op grote hoogte installeren van reclameborden en andere signing en de montage en demontage van pijpleidingen (pipe stacks) in vrachtschepen.

Werkzaamheden op fabrieks- en bouwterreinen, schepen en aanverwante havenfaciliteiten zijn verbonden aan strikte regelgeving omtrent milieu en veiligheid. Elk project vergt dan ook een zorgvuldige risicoanalyse vooraf, waarbij de do’s & don’ts nauwgezet in kaart worden gebracht. Daarbij zijn onze riggers stuk voor stuk IRATA gecertificeerd en uitvoerig geschoold in het werken op grote hoogte of anderszins moeilijk bereikbare plekken. Training en het omarmen van nieuwe technieken, innovaties en werkmethoden om onze dienstverlening verder te optimaliseren, groeiden uit tot stokpaardjes binnen onze organisatie.

De opmars van de smartphone zette een verdere verbreding van onze activiteiten in gang. Het bos aan telefoonmasten dat onze telefoongesprekken en WhatsApp-berichten faciliteert, vraagt immers doorlopend om onderhoud. Dit onderhoud, dat veelal op grote hoogte wordt uitgevoerd, is een kolfje naar de hand van onze riggers. Kortom, in opdracht van prominente telecomproviders zorgen de mannen en vrouwen van Rotterdam Rigging dat draadloos naadloos werkt.

Rigging is een multi-toepasbare ambacht. De afgelopen vier decennia bedachten de specialisten van Rotterdam Rigging dan ook slimme hijs- en montageoplossingen voor veelkleurig palet aan nationale en internationale opdrachtgevers, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam, de Olympische Winterspelen in Sochi, DSM Food Specialities, Ahoy Rotterdam, Marflex, Colosseum Jakarta, Lowlands Festival, Ziggo Dome en de Amsterdam Arena. Dankzij deze en andere uitdagende projecten groeide Rotterdam Rigging in een kleine veertig jaar uit tot dé dienstverlener op het gebied van hijs- en montageoplossingen. Oftewel, zo klommen wij naar de top. Letterlijk én figuurlijk welteverstaan.

Bent u op zoek naar een slimme én veilige oplossing voor een probleem op hoogte? Wilt u weten hoe onze hijs- en montagetechnieken uw bedrijfsvoering kunnen optimaliseren? Of heeft u interesse in het huren van onze gecertificeerde trussen, elektrische motortakels, handtakels en staal? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!