• English
  • Nederlands
Veiligheid & Milieu

Veiligheid & Milieu

Werken op hoogte of op moeilijk bereikbare plekken kan gevaarlijk zijn. Om de risico’s van onze werkzaamheden te elimineren dan wel tot een aanvaardbaar niveau te reduceren, verrichten wij voorafgaand aan elk project een zorgvuldige risicoanalyse waarbij alle gevaren of andere mogelijke hindernissen nauwgezet in kaart worden gebracht. Daarbij zijn al onze medewerkers IRATA gecertificeerd, waardoor zij als geen ander in staat zijn om op moeilijk bereikbare plaatsen werken met behulp van rope-access technieken. Rotterdam Rigging kan ook een veilige werkplek creëren voor professionals die niet bekend zijn met rope-access technieken. Dit doen wij door tijdelijke werkplatforms te ontwerpen en te assembleren en door zogeheten levenslijnen te installeren om moeilijk bereikbare plekken toegankelijk te maken. Heeft u zelf een oplossing in gedachte en wilt u weten of deze op een veilige manier kan worden uitgevoerd? Ook dan kunt u bij ons terecht. Met ruim veertig jaar ervaring in werken op hoog niveau helpen wij u graag met advies, inspectie en/of controlewerkzaamheden.

IRATA

IRATA – Industrial Rope Acces Trade Association – is eind jaren tachtig opgericht in het Verenigd Koninkrijk in samenwerking met de Britse arbeidsinspectie. In de loop der jaren is IRATA uitgegroeid tot een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk en vragen opdrachtgevers, ook in Nederland, steeds vaker om een IRATA-certificaat. IRATA streeft ernaar dat alle werkzaamheden op een veilige en kwalitatief goede manier worden uitgevoerd. De strenge eisen die hieraan zijn verbonden staan omschreven in de ‘IRATA International Code of Practice’ en worden regelmatig getoetst, door middel van strenge inspecties en audits.

De door IRATA ontwikkelde rope-access technieken worden gebruikt voor een breed scala aan reparatie-, onderhouds-, inspectie- en toegangswerkzaamheden. Deze methode biedt een ongeëvenaard veiligheidsrecord, een korte opbouw- en afbraaktijd, positieve milieuvoordelen en het elimineert de noodzaak van invasieve toegangsapparatuur of verstoring van een werkplek.

Een IRATA-certificatie is een vereiste voor werkzaamheden op hoogte in de industriële en maritieme sector. Om onze opdrachtgevers in deze sectoren zo goed mogelijk te bedienen, zijn alle medewerkers van Rotterdam Rigging volledig IRATA gecertificeerd. Zo werken wij op een veilige manier aan slimme oplossingen voor al uw problemen op hoogte.

VCA

VCA is de afkorting voor Checklist Aannemers van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Het VCA-systeem helpt uw ​​bedrijf om gezonde en veilige werkmethoden te handhaven en het aantal ongevallen te verminderen. VCA is bedoeld voor bedrijven die belang hechten aan gezonde en veilige werkmethoden en die structurele VGM-investeringen willen doen. VCA is met name bedoeld voor bedrijven die risicovol werk uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken. Wij van Rotterdam Rigging hechten veel waarde aan een veilige werkomgeving en investeren daarom in de VCA-certificering!

Duurzaam

Wij werken op hoogte. Oftewel, wij genieten tijdens ons werk genieten van de mooiste uitzichten op onze leefomgeving. Dat ziet er geweldig uit en dit willen we graag zo houden. Voor ons, maar ook voor volgende generaties. Daarom streven wij ernaar onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Denk hierbij aan onder meer aan energiebesparing op ons kantoor, milieubesparende promotieartikelen, het overschakelen naar digitale documenten en, op termijn, een elektrisch wagenpark. Zo werken wij vandaag aan de wereld van morgen.